Diana Polis
Diana Polis

Diana Polis

Na mijn studie psychologie heb ik, Diana Polis, een hele tijd binnen de 2de lijn gewerkt (tegenwoordig de gespecialiseerde ggz genoemd). Dit heeft mij de gelegenheid gegeven ervaring op te doen met een grote diversiteit aan vraagstukken; je mag wat langer met iemand optrekken en gaat vaak meer de diepte in. Ik heb dat als een voorrecht ervaren.
Ik ben regulier geschoold (psychodynamische therapie, directieve therapie, cognitieve gedragstherapie) en in de complementaire sector. Daar heb ik een gedegen reading opleiding en uitgebreide healing training gehad.  Naast de gebruikelijke wijzen van onderzoek en behandeling, zijn daar dus ook de meer intuïtieve methodieken bij gekomen. Ik heb nu 2 soorten ‘laatjes’ in mijn hoofd, waar ik uit kan putten. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk praktische en nuchtere vertaling te geven van wat soms als ‘zweverig’ over kan komen.
De laatste jaren ben ik me gaan verdiepen in het fenomeen Familie Opstellingen en heb ik een uitgebreide bijscholing Individueel Systemisch Werk gedaan. Vanaf 2014 volg ik de methode van het Opstellen van het Verlangen bij Interakt in Tiel. Een methodiek ontwikkeld door de Duitse psycholoog en wetenschapper Franz Rupert en gebaseerd op meergenerationele psychotraumatologie.
Ik heb een aantal jaren reading-trainingen gegeven, maar de laatste tijd ligt de focus op het begeleiden en trainen van hooggevoeligen en het doen van opstellingen.
Door alle scholing en mijn persoonlijke ervaringen zijn de reguliere en alternatieve methodes op een heel organische manier geïntegreerd tot één geheel.
Over mijzelf als persoon krijg ik in evaluaties woorden terug als: respectvol, veel gevoel voor humor, nuchter, zacht, helder en praktisch.
In het dagelijks leven ben ik getrouwd en ik heb 2 inmiddels volwassen zoons. Ik houd ervan om veel buiten te zijn, in groene natuur of aan zee. Voor mij is koken een creatieve bezigheid die mij ontspant. Daarnaast ben ik dol op lezen.
Periodes van ziek zijn of zoekende zijn hebben mij veel geleerd en hebben mij mede gemaakt tot wie ik nu ben.

Diana Polis Psycholoog Hooggevoeligheid Traumaverwerking Leusden Amersfoort

Diana Polis, Psycholoog.

Registraties

 

 

NIP reg.nr.13775
NVPA reg.nr.101358
RBCZ reg.nr. 20468
SRNO lidmaatschap, reg. nr. 2289 (MBK afgerond in december 2015)
CZP-keurmerk
De praktijk is in het bezit van AGB-codes. Deze staan niet meer op de site i.v.m fraudegevoeligheid.

BTW nr. 47342298B02
KvK Amersfoort nr. 32099117

 

 
Diana Polis
Diana Polis
Diana Polis
Diana Polis
Diana Polis

Privacy, vertrouwelijkheid en klachten

 

 

De praktijk is gehouden aan de de NIP-code (NIP: Nederlands Instituut voor Psychologen), die van de RBCZ ( ondergebracht in een onafhankelijke stichting: Stichting TCZ) en die van de NVPA.
Deze codes omvatten regels ten aanzien van privacy, vertrouwelijkheid, professionaliteit en integriteit. In geval van een klacht maak ik graag een afspraak om het probleem uit te praten. Mocht dit niet naar tevredenheid gaan is er de mogelijkheid een klacht in te dienen.

Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van het NVPA (www.nvpa.org) onder het kopje ‘Voor cliënten’. 

 

 

Waarom de naam LYNX?

 

 

In het sjamanisme wordt wel gezegd dat als je achter een geheim wilt komen, je de kracht van de Lynx aan moet roepen. Hij kan door Tijd en Ruimte gaan en kan overal achter komen. Helaas krijgen we de lynx niet zo makkelijk aan de praat; hij zwijgt liever…..
De enige manier om informatie los te peuteren is door hem respect te tonen. Hij kan je iets leren over persoonlijke kracht en je weer met jezelf in verbinding brengen.
De naam van de praktijk is op te vatten als een uitnodiging van binnen stil te worden en onszelf te respecteren. Misschien krijgen we dan de antwoorden die we zolang hebben gezocht ….

Lynx in the sunset