Skip to content
Testimonials
Testimonials

Testimonials

Rosa, 45 jaar, opbouwwerker 

Diana, dank je wel, jouw therapie is levens-veranderend voor mij geweest. Ik kwam bij jou omdat het me niet goed lukte om mijn hart open te stellen voor de mensen die dicht bij mij staan. Ik was ‘onveilig gehecht’, zoals dat heet, en dat kwam mede door mijn jeugd met mijn moeder (zij had een borderline stoornis). Je hebt de methodiek van Franz Ruppert gebruikt. De eerste paar sessies snapte ik het niet zo goed; wat gebeurt hier en gaat dit helpen? Jij gaf aan dat de puzzelstukjes in de loop van de tijd vanzelf in elkaar zouden passen. Er zat steeds een paar weken tussen de sessies, zodat het zou gaan ‘sudderen’ en er een blijvende verschuiving zou plaats vinden in mezelf. In het begin was ik wat wantrouwend, passend bij mijn kritisch analytische opstelling, maar gaandeweg begonnen er dingen te veranderen. Merkbaar voor mijn partner, mijn kinderen en mijn vriendinnen. Ik durfde van hen te gaan houden, zonder op mijn hoede te zijn. Als ik in oud gedrag verviel, herkende ik dat bij mezelf en kon terplekke daar op sturen. Het is ongelofelijk wat deze therapie mij gebracht heeft. En dus niet alleen mijzelf, maar ook mijn gezin. Mijn dankbaarheid is groot, dank je wel! 

Vivian (ambulant begeleider) 37 jaar

Halverwege 2019 kwam ik bij je: oververmoeid, helemaal op overleven, alleen maar aan het pleasen. Ik had het gevoel vast te lopen. Ik vroeg me af wie ik eigenlijk was… Eerdere cognitieve therapie gaven niet wat ik nodig had, mijn problemen werden niet opgelost.

Bij jou voelde ik me vertrouwd, serieus genomen en gelijkwaardig. Ik heb enorm veel geleerd en verwerkt. Je was een spiegel, ook door de opstellingen. Ik heb mijn leven op de rit, heb positieve keuzes kunnen maken en ben dankbaar daarvoor.

Annemiek (verpleegkundige), 41 jaar

Toen ik bij je kwam had ik al een jaar slecht geslapen, was continu druk in mijn hoofd, kon ik mezelf niet begrenzen. Er was een crisis in de familie die ik niet kon parkeren en waaruit ik geen uitweg wist.

Als ik terugkijk zijn er een aantal dingen die mij enorm geholpen hebben: de hsp training was een openbaring! Zoveel herkenning en eindelijk mezelf daarin snappen… Voor mijn persoonlijke verhaal hebben we meerdere opstellingen gedaan die mij ongelooflijk veel gegeven hebben.

Verder heb ik jou ervaren als iemand die mij serieus nam, altijd naast me stond. Je hebt mij geholpen mijn hele verhaal in een andere context  te zetten en je hebt me mezelf teruggeven. (misschien ben ik nu voor het eerst van mijn leven mijzelf…) Het gaat nu goed met mij en mijn gezin.

Annelie (35 jaar, HBO docent)

De afgelopen periode was bij jou de rode draad… ik kwam bij jou omdat ik voortdurend voor iedereen liep te zorgen, totaal niet aan mijzelf toekwam. Met name ten opzichte van mijn moeder was er heel snel een gevoel van niet-loyaal zijn… Voortdurend schuldgevoel.. Daarnaast heb ik mijn hoogsensitiviteit altijd weggedrukt. Ik wilde daar anders mee leren omgaan.

Ik had al eerder goeie hulp gehad, maar dit was er nog. Ik liep teveel ‘te dragen’…

De hsp- uitleg was zeer verhelderend en daarna kon ik ermee gaan spelen.

Mijn impuls was weg te blijven van ’al het ingewikkelde’ maar jij hebt me geholpen erbij te blijven en het aan te gaan. Ik had er nauwelijks vertrouwen in dat je oud zeer ècht op kunt ruimen. Maar ik ben werkelijk gaan snappen hoe het in mijzelf werkt.

Wat me heel erg geholpen heeft zijn de opstellingen; we hebben dat sámen gedaan. Er is bij jou een mix van analytisch zijn en voelen, daarnaast ben je nuchter en duidelijk.

Er was altijd onrust en ruis in mijn hoofd. Die is weg, er is een nieuwe vanzelfsprekendheid. Er is rust en vertrouwen. Ik kan nu onderscheid maken tussen mijzelf en de ander. Ik maak nu ruimte voor mezelf.

Roos, 59 jaar

‘Ik vond het heel fijn om bij jou te zijn en ben dankbaar voor het waarborgen van een veilige ruimte en wat je me daarin hebt aangereikt. Het paste zo goed. Elke sessie bracht me dichter bij de essentie en dat op een lichte en luchtige manier. Ons werk heeft bijgedragen aan waar ik nu sta. Open, accepterend en veerkrachtig’

Hanneke (53 jaar, trainer Communicatieverbetering)

De begeleiding van Diana heeft me geholpen om inzicht te krijgen in de manier waarop ik mijn eigen zijn ondermijn. Vanuit dat inzicht kan ik zaken op gaan ruimen om steeds meer samen te kunnen vallen met wie ik werkelijk ben. Daar hoort bij dat ik mijn HSP-zijn eindelijk kan omarmen. Vanuit de creativiteit die daarbij vrij komt, schreef ik dit gedicht:

Een LIED

Dit is een afscheidslied
Het is een lied van tranen
Het is geen lied van spijt
Want beter wist ik niet

Het is een lied van snikken
Om de best die is gedaan
Van altijd willen passen
Ver van mijn hart vandaan

Dit is een welkomstlied
Met warme natte wangen
Er is een wereld waar ik pas
Al is die die van jullie niet

Dit is een lied van hoop
Van echt een nieuw begin
Waar voelen over voelen gaat
Een leven leef met zin

Dit is een lied van durven
Met elke nieuwe stap
Waarin ik anders anders ben
En stralen mag en knap

Dit is een lied van mij
En enig in zijn soort
Dit is mijn eigen liefdeslied
Het wordt door mij gehoord

Hanneke J.

21 oktober 2017

Wendy (28 jaar, sociaal werker)

Chaotisch denken, gehaast handelen en heel erg moe; dat waren grofweg de klachten waarmee ik bij Diana binnen kwam. De gevolgen ervan: weinig zelfvertrouwen, niks onthouden en geen zin meer om erop uit te gaan. Ik ben van oorsprong een ambitieus, energiek mens! Diana vroeg me om samen met haar twee paden in te slaan. Het eerste pad middels opstellingen om erachter komen waar ik, Wendy, voor sta en wat ik zelf wil.  De opstellingen brachten veel bij me teweeg. Het zorgde ervoor dat ik andere bewegingen kon gaan maken, dat ik afscheid kon nemen van mijn verleden en anderen kon gaan vergeven.

Daarnaast leerde ze me met 2 benen op de grond te staan. Ik wist vaak niet wat ik met mezelf aan moest, gevoel van zinloosheid, niet kunnen genieten.. Diana heeft me oefeningen aangeleerd om op zo’n moment te kalmeren.

Diana wist steeds de vinger op de juiste plek te leggen en moedigde me aan om zelf te voelen welke keuzes bij me pasten. Zo heb ik afscheid genomen van bepaalde mensen in mijn leven, heb ik mensen kunnen vergeven, ben ik uit bepaalde rollen gekropen en ben ik aan het ontdekken welke rollen me beter passen.  De combinatie aan therapie die Diana biedt werkte voor mij heel erg goed. Dit door haar gegoten in een nuchter, begrijpelijk jasje, zodat veel meteen te integreren was in verschillende (werk, privé)situaties. 

Marja  (44 jaar, huisvrouw/ student coachopleiding)
Ik kwam bij Diana omdat ik een flinke paniekaanval had gehad en dat was helaas niet de eerste keer. Dit keer had het hele gezin er echter last van gehad! Ik was in eerste instantie bij een andere hulpverlener, maar daar zat ik niet op mijn plek. Deze ervaring deed mij realiseren dat ik kennelijk iets anders nodig had. Ik was niet zomaar op zoek naar hulp, maar ik was op zoek naar een specifiek soort hulp. Ik had het idee dat hooggevoeligheid ook een belangrijke rol speelde in dit proces maar dat was een heel nieuw onontgonnen gebied voor mij. Ik had niet echt een beeld van hoe het zou gaan, maar hoopte heel erg dat het zou resulteren in een stuk inzicht en duidelijkheid over mezelf. Ik heb de contacten met Diana als heel fijn ervaren. Er was veel warmte en een echt open contact. Ik kon mezelf zijn met al mijn vragen en kwetsbaarheden en dat was heel belangrijk. Ik voelde dat ik begrepen werd. Er is nu meer rust en balans. Ik ben veel meer mezelf geworden en durf ook meer mezelf te zijn. De drempel om nieuwe dingen aan te pakken is minder hoog en als ik iets nog niet durf dan is dat oké.  Ik heb zin in dingen. Ik kan nu loslaten en iets láten gebeuren. Dat kon ik vroeger niet. Natuurlijk is er nog genoeg te leren maar de handvatten zijn er en ik weet dat ik er ga komen. Stapje voor stapje, maar dat proces zal gewoon doorgaan…..

Anne  (38 jaar, groepsleidster kinderpsychiatrie)
Een tijd geleden, toen ik de fysiotherapeut in de praktijk bezocht, viel mijn oog op het kaartje van Diana. Deze heb ik toen meegenomen, niet gelijk iets mee gedaan en gewoon maar op het bureau thuis laten liggen. Dit kaartje is er steeds blijven liggen. Na een burnout heb ik in een ingeving Diana gebeld voor een intake. Ik heb momenten in mijn leven dat ik alles intens beleef.  Ik had altijd het gevoel dat er ‘iets’ met me was, maar ik wist niet wat en wist dan vooral ook niet wat voor hulp ik nodig had.  Aan het einde van de intake zei Diana dat ik hooggevoelig was. Dit overviel me. Dat had ik nooit bedacht. Wat haar betreft kon ik zo meedoen aan de cursus Beter Hooggevoelig. Dat heb ik gedaan en ik heb het ervaren als één groot warm bad. Er vielen zoveel puzzelstukjes in elkaar. Alle informatie was belangrijk en helpend. De oefeningen zijn heel helpend geweest. De winst nu al is dat ik weet wat ik nodig heb, dat ik voel hoe het met me gaat. Soms hoor ik Diana’s stem in mijn hoofd en dan weet ik dat ik moet gaan zitten. De cursus was een moment voor mezelf, heerlijk.. de rust en de stilte aan het begin.. gewoon maar landen en ademen….  Het had voor mij langer mogen duren, ook de uitwisseling met de anderen was zo fijn.

Truus  (35 jaar):
Ik heb altijd een hele sterke kinderwens gehad en daarom kon ons geluk ook niet op toen ik, na lang proberen, uiteindelijk zwanger werd. Euforisch was ik toen ik zag hoe een klein kloppend hartje eruit zag op de echo. En ontroostbaar was ik toen bij een volgende echo bleek dat er geen leven meer was in mijn buik. Omgaan met emoties is voor mij een recent aangeleerde vaardigheid waar ik tot op heden, met vallen en opstaan, nog steeds mijn weg in probeer te vinden en met dit enorme verdriet erbij raakte ik volledig van het pad af. Ik zocht iemand die begrijpt hoe zwaar dit voor mij was als hooggevoelig persoon.
Diana is mij aangeraden door een collega. Deze collega is zelf ook tijdens een moeilijk deel van zijn leven bijgestaan door Diana en heeft daar erg veel baat bij gehad. Met name Diana’s specialisatie in hooggevoeligheid trok mij over de streep. Ik heb het contact als heel erg fijn ervaren. Diana voelt heel goed aan wat je bedoelt. Zij heeft aan een paar woorden genoeg, dat vond ik erg prettig.
Ik kwam in eerste instantie voor mijn rouwverwerking, maar uiteindelijk hebben we samen mijn verdere leven ook weer op de rails gekregen. Dat de hulp van Diana voor mij zo goed uit zou pakken daar sta ik nog steeds perplex van. Ik was gestart met een eigen bedrijf maar door het verdriet lukte het me niet om de boel van de grond te krijgen. Dankzij de gesprekken met Diana heb ik daar nu weer ruimte voor. Ik heb mijn andere vaste baan opgezegd en ga nu met nieuw hervonden energie en het volste vertrouwen full time aan de slag met mijn bedrijf. Dankjewel lieve Diana

Jeanne (yogadocente, 64 jaar):
Korte tijd geleden heb ik kanker gehad en hoewel ik zo op het oog goed aan het herstellen was, bleef mijn energie heel laag en voelde ik mij geestelijk ook niet goed: verdrietig, somber en mijn hoofd voelde aan als een kerncentrale.  Ik kan mezelf ook slecht begrenzen in contacten. Ik voelde me kwetsbaar. Ik wilde hulp en heb Diana gekozen vanwege haar intuïtie. Ik hoopte dat ze snel een beeld zou hebben van mijn disbalans en dat ze me kon helpen. Haar hulp zette vrij snel een positieve verandering in gang. Daarbij heeft de goede chemie die ik voelde tussen ons mij bijzonder goed gedaan. Ik heb me veilig en plezierig bij haar gevoeld. Zowel fysiek als psychisch ben ik erg opgeknapt. Ik ben gegroeid en er is veel meer evenwicht. Ik sta weer met twee benen krachtig op de aarde en dat voelt fantastisch!

Jannita (student, 19 jaar)
Ik heb Diana gebeld omdat ik me heel somber voelde, ik had het gevoel dat ik mezelf niet meer was. Ik heb mijn studie moeten stoppen, ik woonde al op kamers en moest weer thuis gaan wonen.  Ik had bv geen vertrouwen meer in mezelf of anderen en voelde me voortdurend voor van alles verantwoordelijk.  Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik bij een behandeling kon verwachten, maar ik wilde het wel proberen.. ik herkende me wel in de kenmerken over hooggevoeligheid…  Meerdere dingen in mijn leven gingen niet goed en ik wilde dat aanpakken. De begeleiding was heel prettig en alles ging heel geleidelijk. Na elkaar kwamen mijn problemen aan de orde en het ging steeds een beetje beter met me. Één van de belangrijkste dingen was dat ik heel erg last had van heimwee. Wanneer ik niet thuis was of wanneer mijn ouders weg waren dan sloeg ’t toe. Ik werd heel erg beperkt in mijn leven daardoor en snapte ook niet waardoor dit eigenlijk kwam. Er was helemaal geen reden voor…  de heimwee is nu helemaal weg en ik voel me lekker rustig en ontspannen, lekker in m’n vel. Ik voel me heel erg geholpen:  ik heb een nieuwe studie kunnen kiezen, ga opnieuw op kamers wonen en ik kijk positief naar de toekomst toe!